Στα πλαίσια της διάδοσης της εργονομίας στη Ελλάδα, η εταιρία Ergonomia A.E. προσκάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας σε ανοικτό διαδικτυακό miniσεμινάριο με θέμα «εργονομικές βελτιώσεις στην επιχείρηση».

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ (1 ώρα και 30 λεπτά)

emp seminar

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οργανώνει την Τετάρτη 17/5/2023, ώρα 16:00-20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΕΜΠ-Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου σεμινάριο με τίτλο «Ανάλυση και πρόληψη ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας: συστημική προσέγγιση», ως ελάχιστη, αλλά ουσιαστική, συμβολή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος των Τεμπών.

Με αφορμή το πολύνεκτρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την αναζήτηση των πιθανών αιτιών του,  υπήρξε έντονη η συζήτηση περί ευθυνών και 'ανθρώπινου λάθους'.  Ο κ. Ηλίας Μπανούτσος, Εργονόμος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταρείας συμβούλων Εργονομία Α.Ε. και τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας, με άρθρο του στη στήλη 'the N-Society' της εφημερίδας Ναυτεμπορική, καταθέτει την επιστημονική του άποψη περί του αντιθέτου.

Η τρέχουσα συγκυρία έχει αναγκάσει πολλούς να εργάζονται εκτάκτως από το σπίτι χωρίς την αναγκαία προετοιμασία. Για την ομαλότερη προσαρμογή στις νέες αυτές συνθήκες η Ελληνική Εταιρεία Εργονομίας προετοίμασε και παρουσιάζει πρακτικές συμβουλές με στόχο να προφυλάξουν την υγεία των εργαζόμενων κατά το διάστημα που θα εργάζονται στον προσωπικό τους χώρο.

 

Κατεβάστε το έντυπο εργονομικών συμβουλών για εργασία στο σπίτι